miércoles, 11 de marzo de 2015

La Llamborda es queda al barri!!



La Llamborda es queda al barri!!! Esta mañana se ha defendido, con éxito, el primer intento de desalojo. Los Bio-lentos Poesía Al Rescate tenemos una deuda de gratitud con la peña de La Llamborda, que nos invitó, desde el principio, a compartir su espacio. Un poema que dediqué al CSOA en el primer recital que hicimos en él, con todo el cariño...

C.S.O.A. La Llamborda

c/ Amilcar, 125 – Karcelona

Dia rere dia, any rere any, anem veient de forma impotent com en la pell de les ciutats i pobles van apareixent, com bolets a la tardor, les vergonyes de la bombolla immobiliària.
Són edificis de nova construcció, a punt per a ser venuts a preus desorbitats a esclaus d’hipoteques.
Són construccions ideades amb l‘únic objectiu de fer més rics als més rics, i així alimentar la seva cobdícia de creure’s amos del sòl i jutges de l’esdevenir de les persones.
Eren futures cases que han quedat tristament abandonades, condemnades a l’oblit, convertides en caus per les rates.
Edificacions que així es conformen per a la gent sense diners com tu i com jo, com l’eterna amenaça d’una vida on caldrà sotmetre’s a humiliacions quotidianes, explotacions laborals eternes, i agonies emocionals per tal de poder viure sota un sostre.
L’edifici situat al n.125 del carrer Amílcar n’és un exemple. Un altre forat negre de l’especulació, que després de 4 anys de la paralització de la fase final de les obres, seguia buit, gris, impassible i invisible a la interminable llista de gent necessitada de vivenda i sense oportunitats d’aconseguir-la.
Per aquest motiu, com en tants altres casos arreu, hem volgut posar el nostre granet de sorra a la lluita contra l’especulació urbanística i immobiliària, contra un model de ciutat que no ens agrada, contra un sistema que ens ofega i sovint se’ns engull les il·lusions i aspiracions, contra un model de vida que per a moltes no mereix aquest nom.
El CSOA La Llamborda és un col·lectiu de persones que convivim, treballem i posem il·lusió en convertir aquesta vergonya immobiliària en un altre espai alliberat que serveixi per a conèixer-nos amb les veïnes, per a fer-nos més fortes, per a aprendre que hi ha moltes altres formes de viure que no sigui esclavitzades i paralitzades per la por a la incertesa del futur. El futur no existirà mentre aquesta por sigui el nostre propi botxí.
Per això us convidem a fer de La Llamborda un punt on no només recuperem l’edifici sinó també la dignitat i la lluita.
Volem reconstruir aquest espai entre totes. Per això ens trobem cada dimecres a les 19h en assemblea per tal d’organitzar-nos juntes i omplir-lo de vida.

https://lallamborda.wordpress.com/qui-som/



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias. Ya le llamaremos.