martes, 12 de abril de 2011

¿RECORTES SANITARIOS? CORTA POR LA LÍNEA DE PUNTOSEcuación básica:
x+y = -lo que te falta a ti
(donde x=lo que trincó ciu,
e y=lo que trincó el tripartit)

Les retallades a alguns hospitals públics catalans:

Hospital Verge de la Cinta

- Tancament de 35 llits
- Tancament de 2 dels 5 quiròfans
- 60 treballadors eventuals menys
Hospital de Bellvitge
- Tancament de 48 llits
- 400 treballadors eventuals menys
Hospital Clínic
- Tancament d’entre 50 i 100 llits
- Tancament d’Urgències del c. València
Hospital del Mar i l’Esperança
- Tancament d’Urgències Hospital de l’Esperança
Hospital de Mataró
- Tancament de 42 llits
- Tancament de 3 llits de l’UCI
Hospital Joan XXIII
- Tancament de 48 llits
- 240 treballadors eventuals menys
Hospital Arnau de Vilanova
- 50% quiròfans tancats per Setmana Santa i estiu
- Consultes externes tancades per Setmana Santa i 50% a l’estiu
Hospital Josep Trueta
- 11% menys d’activitat fins a l’octubre
- 1/3 treballadors eventuals menys
Hospital de Calella
- reducció del 12% dels treballadors
- Tancament de quiròfans per la tarda

TOTS A LES MANIFESTACIONS ELS DIES 12, 13 I 14, USUARIS i SANITARIS EN DEFENSA DE LA SANITAD PUBLICA CATALANA.

DIMARTS, 12 de abril · 11:00 - 14:0O
davant de la “Conselleria de Sanitat” (Travessera de les Corts, 131-159)


...DIMECRES, 13 de abril · 17:00 - 20:00
Estatua de Colón
Plaça del Portal de la Pau

El 13 de Abril 2011, desde las 16:30 hasta 19:30 más de dos mil trabajadores de la Sanidad de Barcelona han cortado el tráfico en la Ronda del Litoral durante más de media hora, despues de ocupar la Plaza de Colón, posteriormente han ocupado las Ramblas, Plaza de Catalunya y Plaza Sant Jaume. Por la mañana habían cortado la Ronda de Dalt, Gran Vía, Urgel, etc. Han participado de los diferentes hospitales, Valle Hebrón, Hospital del Mar, Bellvitge, etc.
Ha sido una verdadera sublevación popular convocada desde Internet contra los recortes del Govern de la Generalitat que pretende suprimir servicios asistenciales y de personal (1.000 millones de euros).

DIJOUS, 14 de abril · 18:00 - 21:00
davant del “Palau de la Generalitat” (Plaça de Sant Jaume)

Barcelona: multitudinaria movilización contra los recortes en sanidad y enseñanza

Más de 20.000 personas han desbordado este jueves la plaza Sant Jaume de Barcelona para protestar contra los recortes del Govern en los ámbitos de la sanidad y la educación, con lemas como "el sistema americano se lo metan por el ano".
Kaos. Països Catalans | Recopilación de Prensa | 14-4-2011 a las 20:53 |www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-multitudinaria-concentracion-contra-recortes-sanidad-ensenan

Los burocráticos dirigentes de CCOO y UGT y los social-liberales del ruinoso Tripartito (los mismos que privatizaron la enseñanza y la educación con leyes como la LEC...) han intentado capitalizar una potentísima movilización que pone en jaque los recortes neoliberales del gobierno Mas. Una movilización que debe servir para unificar y multiplicar la lucha contra los recortes, algo que sin duda intentarán impedir los cómplices neoliberales de Zapatero y compañía que hoy quisieron rentabilizarla. 
 

Concentracions programades per demà dimecres 20 d'abril des de les diferents assemblees de personal sanitari per fer diverses accions:

• Vall d'Hebrón: 9h concentració a la porta i de nou a les14 h per...

• Bellvitge: a les 13h

• Hospital del Mar: 13h

• Hospital Clinic: a les 13h a la porta, convocat per Indignados!! i Plataforma treballadors del Clínic

• Can Ruti: 11:45h davant nova seu dels bombers.

[Web de la Confederació General del Treball de Catalunya] Concentracions el 20 d'abril contra les re
www.cgtcatalunya.cat‎20 d’abril: Noves mobilitzacions en defensa de la sanitat pública i els seus llocs de treball Concentracions i Manifestacions simultànies dimecres 20 d’abril a les 13 hores a: Hospital Clinic, Hospital Vall d’Hebron, Hospital de Viladecans, Hospital de Bellvitge, Hospital Joan XXIII (Tarragona)


LES TISORADES ANUNCIADES PEL NOU GOVERN AUTONÒMIC, UNA A UNA

[Font: XES - Xarxa d'Economia Solidària]
SALUT | Menys hospitals, més esperes
* Les retallades a Sanitat tindran un valor de prop de 850 milions d’euros.
* Eliminar serveis amb “demanda limitada” d’alguns centres hospitalaris per concentrar-los en un sol hospital. A la pràctica, la població haurà de desplaçar-se més lluny per fer-se determinades proves.
* Ajornar “fins a la sortida de la crisi” la construcció de nous hospitals a Tortosa i Girona i, en general, de la resta de centres ambulatoris. La retallada posa en perill els projectes d’ampliació de diversos hospitals per adequar la xarxa a la realitat demogràfica actual.
* Aplaçar operacions considera des lleus, com ara les cataractes, entre d’altres.
* El Servei Català de Salut contractarà menys activitats als centres concertats. La Generalitat eliminarà el dret de la població de ser operada en un màxim de sis mesos a la sanitat pública. La Conselleria ha decidit eliminar aquest compromís establert pel govern anterior.

EDUCACIÓ: Aturada general, ubicació en barracons i reducció d’ajuts
* Reduir el nombre de mestres tot i la previsió d’un increment del nombre d’alumnes. El govern ha decidit convocar només un 40% de les places d’oposicions a educació previstes, 2.000 menys. A partir d’aquí, no es convocaran noves oposicions per professorat i es volen frenar les llistes d’interinatge per suplir professorat de baixa. Ensenyament només cobrirà la meitat de les places vacants.
* Substituir només la meitat de les places vacants del personal d’administració i serveis (PAS) als centres educatius.
* Abandonar el programa d’informatització i digitalització Educat 1x1 a les aules. Ja s’ha anunciat que, el proper curs, les 40.000 alumnes previstes no s’incorporaran al programa d’ús del portàtil a l’aula.
* Aturar la implantació dels institut-escola. Es paralitza l’entrada en funcionament, prevista pel curs vinent, d’una vintena d’instituts que ofereixen tota l’educació obligatòria.
* Reduir els ajuts a la setmana blanca. El govern ja ha reduït els ajuts a la setmana de vacances, previstos en 800.000 euros de subvencions, a 240.000.
* Retallar la despesa corrent (aigua, llum, calefacció, neteja– d’escoles i instituts públics entre el 15% i 35%, segons el centre). Totes les escoles amb barracons continuaran en les mateixes condicions.

UNIVERSITATS: Tisorada de títols i avís de pujada de taxes
* Retallar el finançament de les universitats públiques al voltant del 10%. A més, la reducció anirà en funció de la suposada “eficiència i excel·lència” de cada centre.
* El curs vinent es reduirà l’oferta acadèmica –considerada “excessiva” pel govern– i s’eliminaran títols que tinguin poca demanda o qualitat.
* Anunci d’una pujada de les taxes pels propers cursos. El nou secretari d’Universitats, Antoni Castellà, alerta del risc de crear el sistema públic “més barat d’Europa”.

BENESTAR I FAMÍLIA: Més desprotecció, sense llei de dependència
* Intenció de reduir les ajudes a la infància. El secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, ha avisat que serà “molt difícil” mantenir les ajudes a famílies amb fills i filles de zero a sis anys i ha anunciat que la Generalitat es planteja restringir-les a les famílies més necessitades. Fins ara, les famílies amb mainada de fins a tres anys rebien una ajuda universal de 625 euros l’any i les famílies monoparentals i les nombroses amb descendència entre els tres i els sis anys rebien una subvenció de 745 euros.
* Llei de dependència, a mitges. El conseller Josep Lluís Cleries ja ha dit que és impossible aplicar la llei de dependència en el calendari previst. Prop de 31.000 persones amb un grau lleu de dependència no cobraran res perquè el govern només finançarà els casos més greus. Encara hi ha prop de 54.000 persones pendents de revisió o de rebre els diners.

CULTURA: Retallada general, excepte als grans operadors culturals
* Retallar entre el 15 i el 20% de les aportacions de la Generalitat a centres culturals. De tota manera, ràpidament, el conseller Ferran Mascarell ha aclarit: “Això no vol dir que el Liceu (institució cultural elitista dedicada a l’òpera) tingui un 20% menys aquest any”, ja que “els grans equipaments culturals estan formats per consorcis públics-privats i la mesura només afectarà allò que aporta la Generalitat”.
* Quant a equipaments concrets, Cultura es vol desvincular de projectes futurs com el Museu Nacional de Ciències Naturals, el Canòdrom o el Dhub (Disseny), tots ells ubicats a Barcelona. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha vist retallada la seva subvenció anual al 15%, cosa que suposarà ingressar 980.000 euros menys.
* Tisorada d’un 20% al CoNCA. L’òrgan assessor en polítiques culturals del govern respon que encara no en sap res.

COMUNICACIÓ: TV3, al punt de mira
* Proposta per reduir la plantilla de Catalunya Ràdio i TV3. Ja han començat a no cobrir la majoria de baixes. A més, una instrucció governamental contempla reduir la despesa de personal un 6% i els efectius de personal un 5%.

EXTERIORS: Supressió dels ajuts a les comunitats exteriors
* Suprimir les subvencions a les comunitats catalanes a l’exterior, és a dir, als casals i altres entitats. Des de l’oposició, el 2008, CiU va denunciar el retard del tripartit a l’hora de pagar aquestes ajudes, un fet que, segons va assegurar, demostrava la seva “manca de sensibilitat i coneixement (...) sobre la tasca que porten a terme” aquestes entitats.

AGRICULTURA: Aprimar els ajuts directes a la pagesia
* Aturar les obres de construcció de la seu del Departament a Lleida i de la Casa de l’Agricultura pels sindicats agraris a Barcelona, concebuda com un espai per l’ús dels sindicats i cooperatives agràries amb més representació.
* Reduir una mitjana del 10 i el 15% les ajudes directes a la pagesia dependents dels fons propis de la Generalitat.

TERRITORI i SOSTENIBILITAT: Fins un 30% de tisorada. El pla d’habitatge, a l’abocador de la història. Primacia de la infraestructura davant del transport públic
* Retallar prop de 4.000 milions d’euros del pressupost d’infraestructures. La tisorada, segons el conseller Lluís Recoder, “afectarà molts serveis públics i molta obra pública”, tot i que encara no han estudiat de quina manera. “Al meu departament, podríem arribar a prop d’un 30% de rebaixa per permetre que Salut o Ensenyament s’apriminel mínim”, ha manifestat també Recoder.
* Anunci de la impossibilitat de tirar endavant el Pla Nacional d’Habitatge, el Pla Director d’Infraestructures 2010-2020 i les Àrees Residencials Estratègiques, tal com estaven previstos.
* Retallar inversions en infraestructures i obres públiques fins l’any 2030; tot i que, en principi, les retallades eren només per la crisi econòmica actual.
* Suspendre indefinidament la construcció de cinc estacions de la línia 9 del metro de Barcelona: Motors (a la Zona Franca), Eixample Nord i Ciutat Aeroportuària (les dues al Prat), Muntanya i Manuel Girona (al tram central de la línia). Tot i això, la conselleria ha anunciat que no aturarà grans obres com l’Eix Transversal, l’Eix Diagonal o la C-17.
* Aparcar sine dieels projectes de construcció de les dessalinitzadores de Foix (Cunit) i Tordera (Blanes). El transvasament d’aigua del riu Roine –inclòs al programa electoral de CiU– ha quedat ajornat discretament.

JUSTÍCIA: Reducció de l’assistència gratuïta
* Reduir un 10% les despeses de l’assistència jurídica gratuïta, un sector que històricament ha denunciat les seves condicions econòmiques precàries.
* Cobrir de forma estricta només el 50% dels llocs de treball vacants dels jutjats. Els sindicats diuen que l’actual dèficit de 300 places vacants crearà més col·lapse als jutjats.

COOPERACIÓ I DESENVOLUPAMENT: Menys, justament quan més cal
* Es preveu una retallada del 26% respecte els nivells del pressupost de 2008, segons dades d’Intermón Oxfam. Alhora, supressió de fins a 50 llocs de treball. 

[Font: XES - Xarxa d'Economia Solidària]

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias. Ya le llamaremos.