domingo, 23 de enero de 2011

FELIP PUIG, A "LA PROPIETAT TENIA UN PREU"

La historia se repite: la derecha catalana se pone del lado de "la propietat", y en contra del pueblo, como no podía ser de otro modo. El nuevo conseller d'interior, Puig el Sucio parece haber aprendido de las viejas prácticas policiales franquistas. La historia se repite...agencia d'informació 29-S
A l’atenció del conseller d’Interior, Felip Puig. (carta oberta)
Arran de les seves declaracions en les quals ha afirmat que s’ha acabat la impunitat de les persones que volen alterar l’ordre públic i que s’han acabat les ocupacions a Barcelona, volem advertir‐lo dels greus errors que està cometent a l‘hora d’abordar la situació.
Els desallotjaments d’immobles ocupats els decideixin els jutges i no el govern. Per tant, volem mostrar el nostre absolut rebuig a la impunitat de les seves declaracions i intencions, i recordar-li que vivim en el marc d’un sistema democràtic on la crítica, la mobilització i la protesta social són drets legalment reconeguts.
El problema que pateix Barcelona i Catalunya és polític i social; no és pas un problema d’ordre públic. A Catalunya, hi ha 40.000 famílies amb ordre de desnonament i més de mig milió de parats en un context d’encariment de la vida i de congelació i retallades salarials.
El veritable desordre públic, el provoca la Generalitat quan gira l’esquena a la realitat social –tolerant l’enorme precarietat social i assumint acríticament mesures com la reforma laboral i de les pensions, que agreugen la ja preocupant situació‐ i només aborda les conseqüències d’aquest malestar per la via policial.
El dissabte 22 de gener, la manifestació convocada en el marc de la campanya “Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci” va transcórrer pacíficament pels carrers de la capital catalana. Posteriorment, l’Assemblea de Barcelona va inaugurar públicament La Casa de la Vaga, un espai amb voluntat de resoldre els problemes d’ordre social que vostès no estan afrontant. Tal com vam anunciar en el dossier de premsa entregat als mitjans al final de la manifestació i penjat a la nostra web, l’antic cinema, abandonat des de fa deu anys, volia oferir una oficina pels drets socials que pretenia assessorar les persones en cas de desnonament, de pressió immobiliària, d’acomiadament o de qualsevol situació en què quedessin retallats els drets socials. Volíem també aprofitar l’auditori del cinema per organitzar xerrades i debats, que ja havíem programat, amb persones del món acadèmic i cultural.
Deixin de desviar l’atenció i d’estigmatitzar la protesta social i comencin a preocupar‐se per les causes d’aquest descontentament: les altes taxes d’atur, la precarietat laboral, els desnonaments diaris i la incapacitat de moltes famílies per afrontar el pagament de les hipoteques, la pobresa i l’exclusió social, la corrupció política del seu partit i l’obsessió del Departament d’Interior, que vostè ara dirigeix, d’abordar aquestes problemàtiques des d’una òptica purament policial.
Li exigim, per tant, que rectifiqui les seves declaracions i que comuniqui a les instàncies pertinents les causes del nostre descontentament, que potser fins a dia d’avui desconeixia.

Barcelona, 23 de gener de 2011
agencia d'informació 29-S

24 ENERO / 09:28h Un artículo en el Periódico demuestra que hay archivos policiales ilegales

En el redactat que signa el periodista Antonio Vaquero es diu que a l’interior de l’edifici hi havia "13 anarquistes, 39 independentistes i 126 antisistema". Aquesta dada va ser proporcionada pel gabinet de premsa dels mossos d’esquadra, i evidencia que prové d’arxius policials on es fa constar la ideologia dels activistes, una pràctica expressament prohibida per la llei de protecció de dades i tots els protocols internacionals de funcionament dels cossos policials.

El juez no autorizó que el Palacio del Cinema fuera desalojado

El titular del jutjat d'instrucció 32 de Barcelona, el magistrat José Antonio Cruz de Pablo, en funcions de guàrdia, no va autoritzar els Mossos dissabte a la nit a desallotjar l'edifici de l'antic Palacio del Cinema, a Via Laietana, tal com erròniament s'ha informat, i que va ser ocupat després de la protesta de l'assemblea de Barcelona.
Segons van matisar ahir fonts de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la policia va anar informant el jutge en tot moment i via telèfon. Els Mossos van desallotjar l'edifici perquè de la seva ocupació no havien passat les 24 hores, excepció segons la qual la llei permet actuar a la policia sense l'autorització del jutge. El vistiplau del jutjat és necessari per un delicte d'usurpació, quan ja ha passat més d'un dia.
D'altra banda, el sindicat CCOO es felicita de la “tolerància zero” anunciada pel nou conseller d'Interior, Felip Puig, i va criticar l'Ajuntament i l'anterior govern tripartit. [Fuente: Avui.cat]

22 ENERO, Barcelona | Crónica del operativo policial que desalojó la Casa de la Vaga el sábado, después de una manifestación contra la reforma de las pensiones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias. Ya le llamaremos.