viernes, 14 de diciembre de 2012

#stopbalesdegoma, Prou impunitat!!http://www.publico.es/447621/el-juez-adm...
Ester Quintana ha declarat al jutge que instrueix la seva causa que està convençuda que la ferida de l'ull produïda durant la vaga del 14-N va ser provocada per un projectil disparat pels Mossos d'Esquadra. Ha ratificat, per tant, allò apuntat en la querella presentada contra un escopeter dels Mossos i contra el cap que va ordenar el tret, segons la seva advocadessa, Laia Mestre.
A la sortida del jutjat, Quintana ha agraït el suport rebut i ha demanat més ajuda a tots els ciutadans perquè continuïn aportant testimonis i proves i es pugui 'fer justícia'.
La seva advocadessa ha dit que Quintana se sentia molt dolguda per haver estat qüestionada. No només 'tens el greuge d'un mal irreversible sinó que públicament es posa en dubte que diguis la veritat', ha dit, en referència al conseller d'Interior, Felip Puig, qui ahir va descartar de nou que la lesió fos responsabilitat dels mossos. En aquest sentit, ha recordat que a dia d'avui i després de l'informe exhaustiu encara no hi havia 'cap explicació alternativa'.
Mestre ha insistit que, per l'experiència que tenen, lesions com la de Quintana són característiques de l'impacte causat per una bala de goma i que fins ara cap informe mèdic no havia dubtat que en fos aquest l'origen.
Mestre ha explicat que la implicació mèdica de la lesió serà 'llarga, costosa, dolorosa i complexa'. A més de les afectacions a l'ull, també en té a la cara, i diu que Quintana segueix ara una 'peregrinació' per oftalmòlegs i maxil·lofacials' que l'han intervingut.
Un cas simptomàtic
El cas d'Ester Quintana és 'molt important' perquè ha de quedar clar que tothom té el dret d'exigir a la conselleria d'Interior que es pugui 'sortir a expressar opinions i a exercir el dret constitucional a la manifestació en un clima de respecte i sense haver de témer per la nostra integritat física'. I si hi ha afectacions a la integritat física la conselleria ha de garantir que ho investigarà, ha dit la defensa de la dona.
www.setmanaridirecta.info
La portada de demà del Setmanari de Comunicació Directa informa sobre el desenllaç de les investigacions al voltant del cas Ester Quintana. Un nou vídeo i el testimoni d'un agent de la Brigada Mòbil permeten concloure que l'origen de la greu ferida fou una bala de goma...

http://www.eldiario.es/catalunya/ERC-rec...
Si la política está llena de gestos, este es uno de ellos. Sólo ERC, además de CiU, se ha conformado con la dimisión del Comisario de Recursos Operativos , Sergi Sala. El resto de formaciones políticas, desde la CUP hasta el PP, han pedido la dimisión de Felip Puig, entendiendo que él es el máximo responsable de los Mossos y debe asumir sus responsabilidades. El portavoz de ERC, Oriol Amorós, ha reclamado “un cambio en las políticas de gestión del orden público, la prohibición del uso de pelotas de goma y el cumplimiento de la normativa de identificación visible de los agentes”. Pero ni una palabra de la dimisión de Felip Puig...
http://www.publico.es/espana/447356/dimi...
El conseller de Interior en funciones, Felip Puig, ha aceptado la dimisión del comisario jefe de Recursos Operativos de los Mossos d'Esquadra y jefe de los antidisturbios, Sergi Pla, después de que la dirección del cuerpo policial admitiese recientemente un fallo en la cadena de mando a raíz de la existencia de un nuevo informe de la policía catalana sobre la actuación durante la jornada de huelga general del pasado 14 de noviembre.
Todos los grupos parlamentarios en la oposición, menos ERC, han pedido este jueves que el conseller de Interior, Felip Puig, no continúe al frente del departamento en la próxima legislatura tras haber dado explicaciones incompletas sobre la actuación de los antidisturbios en la huelga general del 14 de noviembre y concretamente en la zona donde una mujer perdió el ojo...

www.elperiodico.com
El director general de la Policía, Manel Prat, ha confirmado esta mañana la existencia del informe de los Mossos d'Esquadra elaborado el 21 de noviembre del que informa hoy EL PERIÓDICO y de cuya existencia el conseller d'Interior, Felip Puig, no tenía noticia cuando compareció ante el Parlament. En una entrevista en Els Matins de TV, Prat ha señalado que "Puig está muy disgustado" después de saber que el 3 de diciembre fue al Parlament sin disponer de un documento que había sido elaborado el 21 de noviembre, es decir, 12 días antes, y que ya recogía un disparo de lanzadera en la zona en que Ester Quintana perdió un ojo...
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias. Ya le llamaremos.